Bodhee Prep-CAT Online Preparation

CAT 2019 Quant Question with Solution 39

Question:
Anil alone can do a job in 20 days while Sunil alone can do it in 40 days. Anil starts the job, and after 3 days, Sunil joins him. Again, after a few more days, Bimal joins them and they together finish the job. If Bimal has done 10% of the job, then in how many days was the job done?

  1. 14
  2. 13
  3. 15
  4. 12
Show Answer

Correct Answer: Option: 2

Let the work be of 40 units

Amount of work done by Anil in one day = 40/20=2 units

Amount of work done by Sunil in one day = 20/20=1 units

Bimal does 10% work i.e. 4 units.

Rest 40-4=36 units is done by Anil and Sunil.

Let Anil took x days. Therefore, Sunil took (x-3) days. Therefore,

$2\times x+1\times \left( x-3 \right)=36$

Or x = 13 days.


CAT Online Course
Also Check: 841+ CAT Quant Questions with Solutions

CAT 2019 Slot-1


CAT 2019 Slot-2

CAT 2023
Classroom Course

We are starting classroom course for CAT 2023 in Gurugram from the month of December.
Please fill the form to book your seat for FREE Demo Classes

CAT 2023 Classroom Course starts in Gurgaon