Bodhee Prep-CAT Online Preparation

CAT 2017 [slot 2] Question with solution 09

Question 43:
Mayank buys some candies for Rs 15 a dozen and an equal number of different candies for Rs 12 a dozen. He sells all for Rs 16.50 a dozen and makes a profit of Rs 150. How many dozens of candies did he buy altogether?
  1. 50
  2. 30
  3. 25
  4. 45
Option: 1
Explanation:

Let the number of dozens of candies he bought of each variety be x
Hence total cost = 12x + 15x = 27x
Total selling price = 16.50×2x = 33x
Profit = 33x - 27x = 6x
Given 6x = 150 => x = 25
Hence he bought 50 dozens of candies in total


Previous QuestionNext Question

CAT 2023
Classroom Course

We are starting classroom course for CAT 2023 in Gurugram from the month of December.
Please fill the form to book your seat for FREE Demo Classes

CAT 2023 Classroom Course starts in Gurgaon